LU 77. konferences literatūrzinātnes sekcija, kura notiks 12. februārī no 10.00 līdz 14.00 LU HZF 305. telpā (Visvalža ielā 4a), šogad veltīta gastropoētikas izpētei literatūrā, valodā un kultūrā, turklāt jo īpaša uzmanība veltīta jauniešu (arī studentu) ēdienu un dzērienu kartes īpatnībām. Aicinām sekciju apmeklēt visus, kuriem patīk ne tikai labi paēst un padzert, bet arī mieloties intelektuāli!

Sekcijas programma:
1. SĒDE (vada prof. Ojārs Lāms)

10.00 Māra Grudule Gastropoētika Baltijas vācu studentu dziesmā

10.20 Sigita Kušnere Ēdiens kā vecumposma robežzīme

10.40 Ieva Kalniņa Vai 20. gadsimta 30. gadu studenti mēdza ēst?

11.00 Ilze Ļaksa-Timinska Gastronomiskās parādības Augusta Heinrihsona autobiogrāfijā "Mans neparastais dzīves stāsts"

11.20 Diskusija

11.35 Kafijas pauze

 

2. SĒDE (vada prof. Ieva Kalniņa)

12.00 Mārtiņš Laizāns Lēvura maltīte: "Billes" gastrolakmuss

12.20 Ieva Melgalve Kopīga ēdiena gatavošana kopmītnēs

12.40 Inta Urbanoviča "Fast food" jeb ātrā ēdināšana latvieša gaumē

13.00 Ojārs Lāms Viļa Lācīša stāsts "Kulināri". Jaunatnes sociālproblemātika gastropoētiskā fokusējumā

13.20 Elīna Drulle Mielasta semiotika toreiz un tagad

13.40 Diskusija un noslēgums

 

Vairāk par sekciju: www.facebook.com/events/759901257722004/

 

LABU ĒSTGRIBU!

Share